תוכן עניינים
חברתנו אחראית על הקמת גופי PMO – Project Management Office פנים ארגוניים, אשר מתפקידם יהיה לנהל את הפרויקטים של החברה, תוך הטמעת מתודולוגיות חדשות ופיקוח תלוי ארגון.
על-פי המחקרים, חברות אשר אינן עובדות עם מתודולוגיות ברורות, מצליחות רק ב-30% מהפרויקטים שלהן לעומת 90% בחברות עדכניות העובדות לפי מתודולוגיות סדורות.
הקמת גופי ה-PMO בחברות נעשית על ידי מנהלי פרויקטים בכירים בחברתנו, מדובר במנהלי פרויקטים עתירי ניסיון.
הקמת גוף ניהול פרויקטים פנים ארגוני, נדרשת לנוכח המספר הרב של הארגונים אשר אינם מצליחים לעמוד בלוחות הזמנים של הפרויקט, בתקציב, נעדרים כלים של ניהול פרויקטים ולא מצליחים לסיים פרויקטים או לעמוד ביעדים ובמטרות שהחברה הציבה.
מסתבר שדבר זה מתרחש בקרב כ-68% מהחברות, כאשר רוב הכישלונות נובעות מחוסר שליטה במתודולוגיות ניהול פרויקטים ובשיטות ניהול שונות.
מדוע פרויקטים רבים נכשלים?
ריבוי פרויקטים בחברות או פרויקטים מורכבים, עלולים "ליפול בין הכיסאות" אם הם מנוהלים על ידי מנהל פרויקטים אחד.
לעיתים מחוסר זמן או עומס, אין ביכולתו להשתלט על כולם ובמקביל להיות מנגנון הפיקוח והבקרה של עצמו.
לפיכך, לכל חברה דרוש גוף ניהול פרויקטים, מנהל, מפקח ואחראי על כלל הפרויקטים, מה שמפחית מהלחץ של מנהל הפרויקטים ומסייע לו להתנהל בצורה מסודרת מול ריבוי פרויקטים והתחייבויות.
גוף PMO מרכז את הניהול של כלל הפרויקטים בחברה, שומר על ניהול תקין בסטנדרטים הדרושים ועליו גם מוטלים בין השאר המשימות הבאות: איסוף נתונים לגבי כל פרויקט, הגדרת המשימות, בניית תכנית עבודה, בחינת שינויים בארגון והשפעתם על הפרויקט, מעקב אחר לוחות הזמנים והתקציב. חלוקת הפרויקט לתתי חלקים, ניהול סיכונים, אימוץ מתודולוגיות מתאימות פר פרויקט, ניהול סיכונים, ראייה כוללת של כל הפרויקטים בזיקה של השפעה הדדית, אחריות, פיקוח ובקרה על כלל הפרויקטים.
צריכים ניהול ופיקוח על פרויקטים? ה"חובה" לגוף PMO בכל חברה!
כאמור, גוף ניהול הפרויקטים בכל חברה תומך, מוביל וגורם להצלחה של פרויקטים. הבעיה של מנהלי פרויקטים רבים היא, שהם חסרי רקע בנושא של ניהול פרויקטים וגם אין מי שידריך או ינחה אותם.
מרבית החברות גורסות, כי הבנת הכלים לניהול פרויקטים מתבצעת תוך כדי הניהול, אך בפועל זה אינו כך. מחקרים הוכיחו כי למידה עצמאית של תוכנה לניהול פרויקטים, באופן לא מקצועי ולא ומבוקר, לא הייתה יעילה ואף גרמה לבזבוז של זמן וכסף.
יתרונותיו של גוף הניהול פרויקטים, באים לידי ביטוי במעקב ותכנון שוטפים, עמידה בלוח הזמנים של הפרויקט, צמצום עלויות, יכולת ראייה של כלל הפרויקטים והבנת ההתקדמות של כל אחד מהם, זיהוי של כשלים במהלך התכנון, הגמישות הנדרשת לנוכח שינויים פנים ארגוניים או בהשפעה של פרויקטים אחרים.
קיומו של גוף ניהול פרויקט מביאה להתנהלות חכמה יותר ומתוכננת של מנהל הפרויקטים בחברה מול החברה ומול לקוחותיה ולכן יש לבחור חברה לניהול פרויקטים אשר תעזור להוביל את התהליך באופן המקצועי והיעיל ביותר.